Elérhetőségeink

Elérhetőségeink

Ida patika


LX Line Partner Patika

LX Line Partner Patika

Intim4A nyári melegben, ha megadatik, akkor vízparton vagy vízben igyekszik mindenki egy kicsit hűteni magát annak érdekében, hogy elviselhetővé tegye és átvészelje a testet körbe ölelő forróságot. Ezen időszakokban a hölgyeknél a kellő odafigyelés hiányában bizony kialakulhatnak intim fertőzések, melyek megkeseríthetik a pihenéssel tölthető órákat és napokat. Annak érdekében, hogy utat mutassunk az elővigyázatos és tudatos hozzáálláshoz a gondok forrásáról és annak megelőzéséről Dr. Mensch Henrikkel, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ egykori főorvos szülész-nőgyógyász, sebész szakorvosával beszélgettünk.

- Köszönjük Főorvos Úr, hogy Olvasóink rendelkezésére áll és segít eligazodni a témában. Első kérdésünk arra irányul, pontosan, melyek azok a tényezők a nyári hónapokban (vízben – víz közelben), melyek fertőzés-veszélyt jelenthetnek a nők számára?
- Alapvetően nem a (kezelt) vízben eltöltött idő jelenti az első számú veszélyt, hanem a higiénia hiánya vagy nem megfelelő alkalmazása. A fürdés előtt és után mindig javasolt lezuhanyozni, a fürdést követően pedig ne hagyatkozzunk arra, hogy majd megszárad rajtunk a fürdőruha, ugyanis a nedves közeg táptalajt jelenthet a fertőzéseknek, ezért az utolsó csobbanást követően cseréljük száraz váltásruhára a fürdőruhát. Egyébiránt főleg a medencék erősen klóros vize alkalmas arra, hogy megváltoztassa a hüvely pH-ját, mely ezáltal kedvező lehet a káros gombák vagy baktériumok számára.
Emellett a menstruáció és annak intenzív időszaka alatt nem javallott vízbe menni, ha ez mégis bekövetkezik, akkor gondoskodjunk arról, hogy a fürdést követően megfelelő módon fertőtlenítsünk, feltétlen cseréljünk tampont.
Antibiotikum kezelést követően javasolt probiotikumok használata a megfelelő hüvelyflóra visszaállításához, melynek hiánya fogékonyabbá teheti az egyént a különböző vízben vagy nedves közegben fenyegető fertőzésekre.

- Amennyiben az illető figyelmen kívül hagyja ezeket az általános higiéniás előírásokat, akkor milyen típusú nőgyógyászati betegségeknek biztosíthat táptalajt?
- A leggyakoribbak a különböző gombás fertőzések, a candida albicans, a húgycsőbe bekerülve az E. Coli baktérium okozta hólyaghurut, illetve a bakteriális vaginózis.

- Ilyenkor miként lehet azt meghatározni, hogy nem szexuális együttlét során következett be a baj, hanem valóban egy szerencsétlen strandolás eredményéről beszélhetünk? Miként lehet elkülöníteni, hogy bakteriális vagy gombás fertőzés áldozatává vált valaki?
- Erősen javallom szakorvos mielőbbi felkeresését, ugyanis a nem megfelelő kezelés vagy a probléma fennállásának figyelmen kívül hagyása súlyos gyulladásos állapotot idézhet elő, mely legvégső esetben meddőséghez vezethet!
A tünetek többnyire determinálhatják már a páciens számára is, hogy mivel áll szemben. Ilyenkor megtévesztő lehet, ha a tünetek valójában nem a fürdőzéssel függnek össze, hanem szexuális eredetűek. A Trichomonas fertőzés a hüvely vagy a húgycső nyálkahártyának gyulladásával járó, nemi úton terjedő betegség. Ebben az esetben a beteg hüvelyfolyást tapasztal, mely kellemetlen szagú, zöldessárga színű és habos állagú és égő, folyamatosan viszkető érzést okoz.
A candida gombák elszaporodására utal, ha a váladék szemcsés és sárgás színű, mely szintén égető és viszkető érzést produkál a hüvelyben (kandidiázis). Ha a váladékozás bőséges és átlátszó, állaga pedig híg és kellemetlen halszagú, akkor a hüvelyflóra felborulása következtében kialakult bakteriális vaginózissal állunk szemben.

- Hogyan zajlik a kezelés folyamata?
- Először fizikai vizsgálatot végzünk a betegen, majd ezt követi a kenetvétel, melynek eredményéből előírható a kezelés.
A leggyakrabban elegendő hüvelyi krém vagy kúp, tabletta alkalmazása, melyet súlyosabb esetben kiegészíthet antibiotikumos kezelés is. Ezzel rövid időn belül ismét visszaállítható a természetes hüvelyflóra, melyet döntően a lactobacillusok (tejsav - Döderlein baktérium) szavatolnak. Az általuk termelt tejsav felelős ugyanis a hüvely alacsony pH-értékéért.
A fertőzéses állapot fennállása alatt kerülni kell a szexuális együttlétet, érdemes lehet intimbetétet használni a hüvelyfolyás kellemetlen hatásai ellen, mellőzni kell a forró vizes mosakodást, mely felerősítheti a gyulladás hatásait és jól szellőző kényelmes pamut fehérneműt kell hordani az izzadás elkerülése érdekében, mely szintén fokozhatja a panaszokat.

- Mire kell odafigyelni, hogy elkerüljük a hüvelyi fertőzésből származó kellemetlenségeket?
- Csak hangsúlyozni tudom: odafigyelés és toaletthigiénia. A nyári fürdőzések alkalmával mindig fordítsunk figyelmet a zuhanyzásra, legyen nálunk tiszta váltás ruha, gyakran mossunk kezet (étkezések, pénzzel történő érintkezést követően) és természetesen saját törölközőt használjunk. Ügyeljünk a hüvelyflóra fenntartására, illetve visszatérő fertőzések esetén segíthet, ha a táplálkozásban is mérsékeljük a szénhidrát- és cukorfogyasztást.

- Köszönjük szépen a beszélgetést, jó egészséget kívánunk!

biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika2

Gyógyszerinformáció

OGYEI logo hiv

Egészségvédelem


Látogatott oldalak...

Oldalletöltések száma: 2455607

Cégadatok

Cegadatok X

Free template "Frozen New Year" by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft! You have got this template gratis, so don't become a freak.